Občina Preddvor ima na svojem območju številne kulturne in naravne znamenitosti oz. lepote, tradicije in zgodovinske osebnosti, ki nudijo velik nabor možnosti za uspešen razvoj turizma.

Preddvor 1

Zaradi spremenjenih življenjskih navad in pričakovanj današnjih turističnih obiskovalcev pa bi bilo potrebno za te znamenitosti poiskati nove vsebine oz. jih ponuditi v obliki aktivnih doživetij, ki jih ti iščejo. Pri oblikovanju ponudbe, ki bi jih privabila na širše območje Preddvora, bi se bilo dobro osredotočiti predvsem na zares izjemne oz. edinstvene vsebine, npr. spoznavanje in doživljanje številnih izredno kvalitetnih (gorskih) vodnih izvirov, reko Kokro kot ena od najbolje naravno ohranjenih slovenskih gorskih rek, sloves prve slovenske pesnica Josepine Turnograjske ter  edinstvene freske v cerkvicah na vzpetinah (npr. Sv. Lovrenc, Mače,…). Prav tako koristno je sodelovanje z akterji v sosednjih občinah (Šenčur, Jezersko, Kranj in Cerklje), drugih območjih v Kamniško Savinjskih Alpah ter čezmejnih območjih na avstrijskem Koroškem pri povezovanju ponudbe ter promociji in trženju.

Preddvor 2 preddvor-josipina

Prepričani smo, da bi lahko s sodelovanjem vseh, ki v občini Preddvor delujete na širšem in ožjem turističnem področju, pa tudi vseh, ki imate glede tega sveže ideje in željo za razvoj, naredili uspešen korak naprej.

 

Zato vas v okviru programa Podeželsko razvojno jedro Center za trajnostni razvoj podeželja in Zavod za turizem Preddvor vabita na

 Uvodni sestanek delovne skupine za pripravo nove turistične ponudbe v občini Preddvor v prostorih turistično-informacijskega centra Preddvor v torek, 26. maja 2015 ob 19. uri.

 Zaradi lažje organizacije srečanja vas prosimo, da svojo udeležbo najavite do ponedeljka, 18. maja na tel: 04 257 88 28, GSM: 040 303 752 ali po e-pošti: info@ctrp-kranj.si

Vabljeni!

 

Related Images:

(Visited 54 times, 1 visits today)
Accessibility