Vabimo vas, da se nam pridružite na permakulturni delavnici Ustvarjanje gozdnega vrta,

v Nedeljo, 21. MAJA 2017 ob 9. uri v Tržiču (Zbor pred Mercatorjem ob bivši tovarni Peko)

Permakulturni učitelj Janez Božič (http://janezbozic.wordpress.com/) vam bo predstavil vlogo gozda v permakulturnem sistemu.

Tokrat se bomo podali v mlad gozd, ki je naselil saniran plaz. Tukaj bodo vloge gozda razporejene drugače kot drugje. Skupaj razmislimo o tem katera vloga gozda je pomembnejša: varovalna ali prehranska? Zagotovo ji lahko pridružimo še malo družabne. Seveda bomo tudi v tem gozdu našli veliko rastlin, ki bi si jih vsakdo želel imeti v svojem vrtu. Mogoče bo to dren, mogoče bezeg ali skorš, skratka nekaj za v kuhinjo. Mogoče pa bi kakšno še posadili? Predvsem pa bomo predvideli najrazličnejše gozdnogojitvene ukrepe, ki bodo gozd izboljšali v skladu z naravo in našimi potrebami.

Pridružite se nam in skupaj bomo ustvarili  gozdni vrt.

Prispevek za udeležbo na delavnici in poznem kosilu ter čaju je 24€ .
(Člani društva SRG s plačano letno članarino imajo 50% popusta, prav tako udeleženci iz občin, ki sofinancirajo program).

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po e-pošti srg.drustvo@gmail.com ali vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali ali pa po gsm 051/85-55-22 najkasneje do petka, 19.5.2017.

Vabljeni!

VABILO PDF: Delavnica permakulturni gozdni vrt – Janez Božič

 

Delavnica se izvaja v okviru programa »Podeželsko razvojno jedro« – podjetniški razvoj podeželja na območju osrednje Gorenjske, ki ga sofinancirajo Mestna občina Kranj, Občina Preddvor in Občina Naklo.

Related Images:

(Visited 55 times, 1 visits today)
Accessibility