Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici:

Vrtnarjenje in pridelava hrane brez strupov

 v petek, 16. marca 2018 ob 18.00

v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva ulica 22, Kranj)

Revolucija, ki je prinesla mineralna gnojila in fitofarmacevtska sredstva v pridelavo hrane, je pozabila na koristne mikrobe in jih celo ogroža. Na srečo se vedno bolj zavedamo njihovega pomena in koristi za zdravo okolje, ki temelji prav na koristnih mikroorganizmih. Ščitijo pred boleznimi, a še bolj kot naši zavezniki v boju za zdrave rastline, so temelj njihove prehrane, saj jim edini omogočajo dostop do hranil v tleh.

Znanje, kako do zdrave mikrobne združbe v našem vrtu, sadovnjaku, na kmetiji, s preprosto in naravno uporabo efektivnih mikroorganizmov, nam je zato lahko  v veliko pomoč. O prednostih teh malih nevidnih delavcev nam bosta svoje izkušnje predstavila: Luka Kompare, direktor podjetja Micronatura d.o.o. in Matjaž Zupančič, vrtnar, sadjar, avtor številnih člankov v revijah Biobrazda in Urbano vrtičkanje, gost v oddajah Na vrtu, svetovalec za biotehniko šova Kmetija, nov začetek 2016 in njen mentor ter strokovni svetovalec sadjarske kmetije v Selu pri Ajdovščini.

Glavne teme:

– kaj so efektivni mikroorganizmi,

– vračanje tal v zdravo stanje,

– efektivni mikroorganizmi in varstvo pred boleznimi rastlin,

– enostavno kompostiranje,

– kako do bolj zdrave zelenjave in večjega pridelka.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po e-pošti vlasta.jursak@ctrpkranj.si                        ali po gsm 040 733 344.

Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni!

Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje gorenjske v letu 2018, ki ga sofinancirajo občine Kranj, Naklo in Preddvor.

Related Images:

(Visited 28 times, 1 visits today)
Accessibility