22. maja smo se ljubitelji keramike zbrali v Preddvoru, kjer nam je Zavod za turizem prijazno nudil svoje prostore za izvedbo inforamtivnega posveta o glini in keramiki.

Na srečanju smo spoznali zelo prijetno uspešno mlado umetnico in oblikovalko keramike Živo Slavec iz Besnice pri Kranju. Živa je z nami delila svojo umetniško pot od samih začetkov do poklicne samostojnosti, izkušnje pri oblikovanju, promociji in prodaji doma in v tujini ter nas s čudovito predstavitvijo popeljala v ustvarjalni svet – svet gline in keramike.

Spoznali smo nekaj o zgodovini, začetkih uporabe gline, tradiciji uporabe gline oz. keramike na naših tleh, kako izbiramo glino, različne tehnike oblikovanja, barvanja, glaziranja, žganja gline, kam po kvalitetno in poceni glino in še mnogo zanimivega in uporabnega.

 

Hvala Živa, srečanje je bilo poučno, zanimivo in prijetno. Veliko uspeha pri tvojem ustvarjanju tudi v prihodnosti.

Vlasta Juršak nam je predstavila tudi »osebno dopolnilno delo«, ki je primerno za začetek rokodelske dejavnosti in omogoča, da rokodelske izdelke tudi prodajamo in na kaj vse moramo biti pozorni (primerno za posameznike: zaposleni, brezposelni, upokojenci).

Dogodek se je izvajal v okviru programa »podeželsko razvojno jedro« – podjetniški razvoj podeželja na območju osrednje Gorenjske, ki ga sofinancirajo Mestna občina Kranj, Občina Preddvor in Občina Naklo.

Related Images:

(Visited 88 times, 1 visits today)
Accessibility