Vabimo vas, da se nam pridružite na tečaju:  POLETNA REZ sadnih dreves

 

SREDA 4. julij 2018 od 17.30 do 20.30 ure

Na tečaju boste spoznali tehnike in cilje rezi sadnega drevja v poletnem času za obilnejši in kvalitetnejši pridelek v naslednji sezoni. Ogledali si boste tudi tehnike oblikovanja krošenj ter tehnike pomlajevanja, rekonstrukcije in asanacije drevja. Govorili bomo tudi o naravni zaščiti sadnega drevja pred boleznimi in škodljivci v poletnem času. V zaključku pa boste k besedi povabljeni tudi Vi s svojimi izkušnjami in vprašanji.

Praktični prikaz rezi bo potekal v sadovnjaku kmetije Kepic na Poreči pri Kranju (Podreča 10).                         Zbor udeležencev bo na kmetiji.

Cena tečaja znaša 9 EUR na osebo. Zaradi boljše organizacije so obvezne prijave po e-pošti: vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali GSM 040 733 344 (Vlasta) do torka, 3.7.2018. Znesek tečaja 9 EUR vplačajte do torka, 3.7.2018 na TRR  št. SI56 1010 0003 9602 573, BIC: BAKOSI2X, namen: tečaj.

V primeru premalo prijav si pridržujemo pravico do odpovedi. V tem primeru vam znesek povrnemo v celoti.

Tečaj bo vodil Matjaž Zupančič, sadjar in vrtnar, avtor številnih strokovnih člankov v revijah Biobrazda in Urbano vrtičkanje, predavatelj z bogatimi izkušnjami oblikovanja vrtov in vzdrževanja drevja, svetovalec za EM tehnologijo v hortikulturi pri podjetju Micronatura d.o.o., mentor kmetije na Zaplani in sadjarske kmetije v Selu pri Ajdovščini ter strokovni svetovalec za biotehniko v šovu »Kmetija nov začetek 2016«.

Prisrčno vabljeni!

Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje gorenjske v letu 2018, ki ga sofinancirajo  občine Kranj, Naklo in Preddvor.

Related Images:

(Visited 21 times, 1 visits today)
Accessibility