v sredo, 30. januarja 2019 ob 18.uri

v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj,
(Cankarjeva 3, staro mestno jedro, Kranj) (

Revolucija, ki je prinesla mineralna gnojila in fitofarmacevtska sredstva v pridelavo hrane, je pozabila na koristne mikrobe in jih celo ogroža. Na srečo se vedno bolj zavedamo njihovega pomena in koristi za zdravo okolje, ki temelji prav na koristnih mikroorganizmih. Ščitijo pred boleznimi, a še bolj kot naši zavezniki v boju za zdrave rastline, so temelj njihove prehrane, saj jim edini omogočajo dostop do hranil v tleh.

Znanje, kako do zdrave mikrobne združbe v našem vrtu, sadovnjaku, na kmetiji, s preprosto in naravno uporabo efektivnih mikroorganizmov (EM), nam je zato lahko  v veliko pomoč. Prednosti teh malih nevidnih delavcev nam bo iz svojih izkušenj predstavil Matjaž Zupančič, lastnik podjetja Maklen Zupančič, k.d., sadjar in vrtnar, avtor številnih strokovnih člankov v revijah Biobrazda in Urbano vrtičkanje, predavatelj z bogatimi izkušnjami oblikovanja vrtov in vzdrževanja drevja, svetovalec za EM tehnologijo v hortikulturi pri podjetju Micronatura d.o.o., mentor raziskovalnega projekta čiščenja voda na Šolskem centru Velenje, mentor kmetije na Zaplani in sadjarske kmetije v Selu pri Ajdovščini ter strokovni svetovalec za biotehniko v TV šovu »Kmetija, nov začetek 2016«.

Glavne teme delavnice:

  • kaj so efektivni mikroorganizmi,
  • vračanje tal v zdravo stanje,
  • efektivni mikroorganizmi in varstvo pred boleznimi rastlin,
  • enostavno kompostiranje,
  • kako do bolj zdrave zelenjave in večjega pridelka,
  • izdelava lastnih probiotičnih naravnih pripravkov z EM za vrt in osebno uporabo.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali po gsm 040 733 344. Delavnico bomo predvidoma zaključili do 20. ure.

Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni!

Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje gorenjske v letu 2018, ki ga sofinancirajo občine Kranj, Naklo in Preddvor.

Related Images:

(Visited 67 times, 1 visits today)
Accessibility