Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj  v okviru operacije Spoznajmo biodiverziteto v naseljih vabi na izobraževalno-naravoslovni dogodek v sodelovanju z Geološkim zavodom Slovenije

TERENSKA PREDSTAVITEV HIDROGEOLOŠKE ANALIZE VODE IN PRETEKLIH RAZISKAV GEOTERMALNEGA IZVIRA V ZGORNJI BESNICI

Kdaj: v torek, 28.julija 2020

Kje: zbor ob 15.uri na parkirišču ob Podružnični šoli Besnica

Več o poteku dogodka v priloženi PRIPONKI

Program

15:00 – 15.30: Zbor na parkirišču ob Podružnični šoli Besnica, naši strokovna spremljevalca bosta raziskovalca z Geološkega zavoda Slovenije. Vožnja do izhodiščne točke na koncu vasi Zg. Besnica ter sprehod do potoka Nemiljšica in betonskega bazena nekdanjih Besniških toplic iz leta 1954. Predstavitev operacije Spoznajmo biodiverziteto v naseljih (namen, aktivnosti,…), aktivnost na območju Besniške doline in analize geotermalnih voda.

15.30 – 17.00: Predstavitev preteklih raziskav in rezultatov analize vode iz geotermalnega izvira v Zg. Besnici. Izvedba odvzema vzorcev vode iz današnjega (potencialnega) geotermalnega izvira. Spoznavanje poteka sodobnega vzorčenja termalnih voda, njihove analize in rezultatov, konkretno na primeru vzorcev iz Zg. Besnice.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa je zelo dobrodošla najava udeležbe. Najava udeležbe&več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752.

Dogodek je del operacije Spoznajmo biodiverziteto v naseljih, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Republike Slovenije.

Related Images:

(Visited 88 times, 1 visits today)
Accessibility