Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabi na arhitekturno izobraževalno delavnico

POMEN IN MOŽNOSTI OHRANJANJA ARHITEKTURNE PODOBE NASELJA ŠENČUR

Kdaj: petek 15. januar 2020 ob 18.00 uri Kje: spletni program Zoom

Značilna podoba številnih gorenjskih vasi se v zadnjih desetletjih v veliki meri izgublja zaradi spremenjenih vzorcev gradnje. Naselje Šenčur je deloma še uspelo ohraniti arhitekturno in predvsem krajinsko podobo. A razvoj tudi tu prinaša spremembe, ki niso vedno pozitivne.

Arhitekt, urbanist in esejist Janko Rožič bo spregovoril o značilnostih arhitekture in predvsem krajinske podobe naselja Šenčur ter možnostih za njegov trajnostni razvoj. Ob tem bo predstavil tudi primere dobrih praks podeželskih naselij v Sloveniji, kjer aktivno ohranjajo glavne značilnosti arhitekturne in krajinske podobe z namenom kvalitete bivanja domačinov, ohranjanja kulturne dediščine in krepitve priložnosti za razvoj turizma.

S predavanjem in pogovorom želimo pripomoči, da domačini, lokalne skupnosti, strokovnjaki in lokalni odločevalci najdejo možnosti za kvaliteten arhitekturni razvoj naselja Šenčur v skladu z arhitekturnimi vzorci, za kvaliteto bivanja in ohranjanje kulturne dediščine.

Delavnica je organizirana v okviru operacije Arhitektura gorenjskih vasi (LAS Gorenjska košarica). Udeležba je brezplačna, OBVEZNA pa je najava udeležbe. Na podlagi vaše prijave vam bomo poslali povezavo Zoom za predstavitev. Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752, 040 733 344.

Operacijo Arhitektura gorenjskih vasi, ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 43 times, 1 visits today)
Accessibility