Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Mladinski center Jesenice v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na praktično delavnico za otroke in mladino: KMEČKA OPRAVILA – OD JABOLKA DO MOŠTA

Kdaj: v petek, 21. oktobra 2022 od 15.00 ure dalje

Kje: Mladinski center Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice)

Delavnica “od Jabolka do mošta” je vezana na jesenska kmečka opravila. Z otroki bomo v več posameznih fazah jabolka najprej narezali in nato ročno zmleli v mlinu. Zmleta jabolka bomo na koncu še stisnili v ročni preši v sok.

Spoznali bomo več starih sort jabolk, prisluhnili pravljici o dolgčasu ter se na koncu tudi pogostili.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

 Program ima jasno sporočilnost in sicer, da je DIGITALNA KOMEPTENCA = DIGITALNA ABSTINENCA

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na katka.ctrp@gmail.com ali vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 172 636 (Katka) in 040 463 444 (Vlasta).

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 34 times, 1 visits today)
Accessibility