V okviru programa Podeželsko razvojno jedro vas Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj

vabi na razvojno-izobraževalno predavanje

SPOZNAJTE POMEN IN PRILOŽNOSTI

VAŠEGA GOZDA

O pomen gozdnogospodarskega načrtovanja, vašega aktivnega gospodarjenja z gozdom ter vrednosti nelesnih gozdnih storitev

                       

Kje: Predavalnica v prostorih Turističnega društva Kokrica 

(desni stranski vhod v Krajevnem domu Kokrica, Cesta na Brdo 30, 4000 Kranj),

Kdaj: Sreda, 7.oktober 2015 ob 18.30 uri

Program:

Mag. Špela Planinšek z Gozdarskega inštituta Slovenije bo predstavila vlogo in pomen gozda za človeka in zagotavljanja ravnovesje v naravi (npr. varstvo pred poplavnimi vodami ). Ob tem bo nazorno, tudi z praktičnimi izračuni, prikazala številne koristi aktivnega sonaravnega gospodarjenja z njim (tako za lastnike gozdov in lokalno gospodarstvo, kot tudi za varstvo okolja).

Delavnica bo zanimiva tako za aktivne, kot tudi manj aktivne oz. neaktivne lastnike gozdov. Poleg novih znanj in razumevanja pomena ter konkretnih priložnosti (zaslužka) v gozdu, bodo predstavljene tudi možnosti vključevanja lastnikov že v načrtovanje razvoja in gospodarjenja z gozdovi. Neaktivni lastniki pa bodo dobili številne konkretne informacije, kako se od ‘’točke nič’’ aktivirati za sonaravno gospodarjenje z gozdom in to uporabiti kot svojo večstransko priložnost. Tematika bo zanimiva tudi za vse druge, ki bi radi poglobili svoja znanja o tem področju.

Udeležba na dogodku je brezplačna, dobrodošle pa so najave udeležbe do torka, 6. oktobra. Več na tel: 040 303 752 (Uroš), 04 257 88 26, info@ctrp-kranj.si   in  www.ctrp-kranj.si.

 Vabilo s programom v PRIPONKI: Delavnica-PRJ-KranjOKT15

Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro, ki ga sofinancirajo

občina Preddvor, občina Naklo, občina Šenčur ter Mestna občina Kranj

Related Images:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Accessibility