Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je nedavno posodobilo in nadgradilo osrednje spletno mesto Naša super hrana. Na spletni strani lahko potrošniki najdejo koristne informacije o lokalni – slovenski hrani.

Na spletni strani Naša super hrana je zelo obiskan in priljubljen zemljevid lokalnih pridelovalcev, kje je omogočeno slovenskim pridelovalcem hrane po vsej Sloveniji, da se sami brezplačno predstavijo potrošnikom s svojo ponudbo na kmetiji, potrošniki pa lahko pridobijo koristne informacije o ponudbi hrane na kmetijah v bližini njihovega doma.

Na tej strani je predstavljena lepa zbirka tradicionalnih slovenskih receptov in posodobljenih lokalnih receptov ter nasvetov za pripravo hrane, od najbolj enostavnih do tistih, ki so zaščiteni na ravni EU.

Na enem mestu so zbrane tudi informacije o lastnostih in prednostih lokalno pridelane hrane, o različnih označbah, po katerih prepoznamo slovensko kakovostno hrano, evropskih in nacionalnih zaščitah in shemah kakovosti, o tem, kaj pomeni znak izbrana kakovostekološki in druge sheme kakovosti.

Z namenom spodbujanja lokalne samooskrbe so uvedli podlistek na temo »postanimo samooskrbni«, kjer lahko vrtičkarji najdejo vrsto uporabnih nasvetov za vrtnarjenje in s tem pridelavo lastne hrane. Vljudno vabljeni tudi na facebook naša super hrana.

https://www.gov.si/novice/2020-03-18-o-slovenski-hrani-na-enem-mestu-prenovljena-spletna-stran-nasa-super-hrana/

Kupujmo lokalno, zdravo hrano. S tem bomo poskrbeli za svoje zdravje in podpirali slovenske kmete in podjetja.

 

Related Images:

(Visited 38 times, 1 visits today)
Accessibility