NATEČAJ »NARAVI PRIJAZEN GORENJSKI VRT«

Dragi vrtičkarji, vabimo vas k sodelovanju v natečaju “Naravi prijazen Gorenjski vrt”.

Gorenjci smo poznani po tem, da radi vrtnarimo in urejamo vrtove ob hišah, na terasah in balkonih, kotičke pred bloki ali pa imamo vrtiček najet pri bližnjem kmetu.

Kako so zelene oaze pomembne v urbanih naseljih se vse bolj zavedamo, zato naši vrtovi postajajo vse bolj multi-funkcionalni in poleg pridelave zdrave hrane, postajajo dom za številne koristne živali, rastline in tudi prostor, kjer se človek sprosti od hitrega tempa življenja in nadiha svežega zraka.

V okviru projekta Spoznajmo biodiverziteto v naseljih (LAS Gorenjska košarica, Evropski sklad za regionalni razvoj) bomo tako izbirali najbolj naravi prijazne vrtove Gorenjske. Sodelujete lahko s svojimi hišnimi vrtovi, vrtički na terasah ali balkonih ter društvenimi ali šolskimi  vrtovi.

Natečaj bo potekal od maja do septembra 2020, prijave zbiramo najkasneje do 25.9.2020 (sveže fotografije vrtov nam lahko pošiljate sproti, do vključno 25.9.2020).

SODELUJETE TAKO, DA IZPOLNITE PRIJAVNI OBRAZEC IN DODATE DO 10 FOTOGRAFIJ VAŠEGA VRTA.

Prijavni obrazec in fotografije nam pošljite na elektronski naslov info@ctrp-kranj.si ali po pošti na naš naslov: CTRP Kranj, Cankarjeva 3, 4000 Kranj, za pomoč pri prijavi ali dodatne informacije pa nas lahko tudi pokličete na gsm 040 733 344.

Izbrani vrtovi bodo prejeli plakete in praktične nagrade za ekološko vrtnarjenje podjetja Micronatura d.o.o. Kranj                (http://www.micronatura.si/).

V času natečaja pa bodo v šestih občinah Gorenjske potekala tudi izobraževanja o ekološkem vrtnarjenju, zasajanju zelenih javnih površin in skrbi za naše gozdove, o čemer vas bomo sproti obveščali.  Prisrčno vabljeni!

Spremljate nas lahko tudi na naši FB strani:  https://www.facebook.com/CTRP-KRANJ-Center-za-trajnostni-razvoj-pode%C5%BEelja-Kranj-218085224907598/

 

Related Images:

(Visited 94 times, 1 visits today)
Accessibility