Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj  v okviru operacije Ribja kulturna dediščina in kot del Ribjega festivala Gorenjske vabi na izobraževalno-turistični dogodek:

RIBJA KULTURNA DEDIŠČINA IN RIBIŠTVO NA VODNIH OBMOČJIH OBČINE NAKLO & SPOZNAVANJE RIBJE KULINARIKE (Ribniki Žeje, mlin Okroglo ter reki Tržiška Bistrica in Sava)  

Kdaj: v soboto, 20.junija 2020

Kje: zbor na parkirišču poleg ribnikov Žeje

 Program

9:00 – 10.00: Zbor na parkirišču ribnikov Žeje. Predstavitev operacije Ribja kulturna dediščina (namen, aktivnosti,…) in Ribjega festivala Gorenjske. Spoznavanje ribnikov Žeje in tradicije sonaravnega gospodarjenja z ribjo naravo v Tržiški Bistrici (ogled dokumentarnega filma).

9.45 – 11.00: Vožnja do vasi Okroglo. Ogled nekdanjega mlina Okroglo, predstavitev njegove zgodbe in pomena kot zibelke modernega ribogojstva v Sloveniji.

11.00 – 11.20: Izmenjava mnenj in pogovor o poznavanju ribje kulturne dediščine Gorenjske.

11.00 – 11.30: Predstavitev tradicije ribogojstva na Gorenjskem in sedanjih najpomembnejših ribogojskih lokacij.

11.40 – Predstavitev različne ribje kulinarike kot dela tradicionalne kulinarike Gorenjske. Pokušnja pečenih in hladnih rib in ribjih izdelkov ribogojstva Zupan&Zupan (Nomenj – Bohinj).

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA prijava. Najava udeležbe&več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752 ter FB strani Centra.

Dogodek je del operacije Ribja kulturna dediščina, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinancirana s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije

 

Related Images:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Accessibility