Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Društvom za raziskovanje jam Kranj organizira jamarsko šolo odprtega tipa v Zgornji Besnici. Dogodek bo izveden v okviru operacije Spoznajmo biodiverziteto v naseljih.

Pri izvedbi aktivnosti  jamarske šole bomo nudili možnost tudi ne jamarjem, da se pridružijo in aktivno sodelujejo pri aktivnostih jamarske šole Društva za raziskovanje jam Kranj. Šolanje bo potekalo na pobočju Rovnika in Zgornje Besnice. Skupaj z jamarji boste pod strokovnim vodstvom spoznavali osnove obiskovanja jam, raziskovanje in odkrivanje novih jam in brezen ter spoznavali biodiverziteto in kraške jame in pojave te čudovite doline.

Zborno mesto je gostilna Jazbec v Zgornji Besnici, 1.8.2020 ob 9. uri, od kjer bomo krenili proti prostoru kjer tradicionalno poteka Kostanjev piknik ter sodelovali na izvedbi ene izmed aktivnosti jamarske šole.

Za udeležbo so obvezni pohodni čevlji, vetrovka ter pohodne dolge hlače. Priporočamo tudi steklenico vode.

Vsi udeleženci podpišejo tudi izjavo , da se aktivnosti udeležijo na lastno odgovornost ter da bodo upoštevali vsa navodila organizatorjev. Dogodek je primeren za otroke od 12. leta starosti dalje.

Obvezne so vaše prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 733 344. Celoten dogodek se bo odvijal na prostem. Udeležba je brezplačna.

Več o projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih: http://www.ctrp-kranj.si/project/biodiverziteta-v-naseljih/  

Več o Društvu za raziskovanje jam Kranj: http://www.dzrjk-drustvo.si/

Dogodek se organizira v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 63 times, 1 visits today)
Accessibility