Medgeneracijski centri Gorenjske – stičišče idej, znanj, izkušenj in sodelovanja med generacijami

MEDGENERACIJSKI CENTER CERKLJE NA GORENJSKEM

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Občino Cerklje na Gorenjskem in Združenjem iz bube v metulja vabi na

praktično delavnico – unikatne vrečke iz ostankov blaga (četrtek, 21.1.2021 ob 18. uri – spletna delavnica ZOOM).

Poiščite kakšno blago, ki je ostalo neuporabljeno ali pa star prt, ki ga hranite v omari in vam ga je škoda zavreči. Lahko uporabite premajhna oblačila ali tista, ki jih ne boste več nosili.

Izdelali bomo uporabne vrečke iz blaga za shranjevanje čajev, suhega sadja, domačih piškotov, otroških frnikul in raznih drobnarij, mobitela, … Vrečke lahko uporabimo tudi za manjša darila. Okrasili jih bomo z gumbi, trakovi, perlicami, ki so nam ostale od drugih izdelkov, …

Poskusite biti ustvarjalni in ekološki in pobrskajte po omarah, kaj vse lahko uporabite. Presenečeni boste, kako založeni ste!

Material, ki ga potrebujete za eno vrečko: blago v velikosti 28-30 cm (širina) x 22-24 cm (višina), šivanka, sukanec, škarje, perlice, gumbi, trak, čipka, 50 cm sintetična vrvica 3 mm debeline (nujno), štopar za vrvico (ni nujno), varnostna zaponka, da bomo lahko napeljali vrvico v vrečko.

Delavnica je namenjena medgeneracijskemu druženju in skupnemu ustvarjanju.

 Izdelava je  dokaj preprosta, primerna za vsakogar: otroke, starše, dedke in babice.

Naj skupno druženje pričara nasmehe in lepe spomine.

Delavnico bo vodila Katja Podstudenšek Klavčič, Združenje iz bube v metulja.

Za sodelovanje se prijavite na info@ctrp-kranj.si  (ime, priimek, e-pošta). Po vaši prijavi vam bomo poslali povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.    Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni!

Operacijo Medgeneracijski centri,  ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja,    ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 98 times, 1 visits today)
Accessibility