JE SOCIALNO PODJETNIŠTVO POT V PRIHODNOST?

ki bo v četrtek, 21. marca 2013, ob 19. uri

v dvorani KS Godešič, Godešič 100, Škofja Loka

 

Ali je socialno podjetništvo novost? Kratek pregled zakona o socialnem podjetništvu. Kakšne možnosti nam odpira socialno podjetništvo in kako se lahko vključimo vanj? Priložnosti za socialno podjetništvo v kmetijstvu. Moja pot v socialno podjetništvo. Predstavitev primerov dobrih praks na Gorenjskem.

O vsem tem nam bosta govorili doc. dr. Vesna Weingerls Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, ki poleg spodbujanja mladih k podjetništvu in razvoju projektov na področju samooskrbe, razvija patente na področjih, ki izboljšujejo kvaliteto pridelave in aktivno podpira razvoj družbenega podjetništva na področju kmetijstva.

In o socialnem podjetništvu Katarina Hölzl, ki je pravnica, ter podiplomska študentka izvršnega managementa na IEDC Bled. Ima izkušnje iz korporativnega upravljanja in prav zaradi tega je svoja zadnja leta posvetila razvoju družbenega podjetništva ter razvija modele družbeno odgovornih projektov. Pomagala je pri vzpostavljanju različnih socialno podjetniških organizacij in projektov. Bila je pobudnica vzpostavitve Yunus centra socialnega podjetništva na Univerzi v Mariboru. Pripravila je model izvedbe Štafete Semen. Morda trenutno najbolj aktualna pa je zaščita slovenskih avtohtonih semen, kjer je pričela z akcijo Semenarna Ljubljana-odkupimo jo.

Dodatne informacije so na voljo na  www.sorskopolje.si , www.ctrp-kranj.si oz. pri Matjažu Jerala (tel. št.: 041 348 199 ali e. pošta: matjaz.jerala@siol.net).

Prijazno  vabljeni!

Predsednik Društva Sorško polje:  Matjaž Jerala

CTRP Kranj: Vlasta Juršak, vodja projektov

 

Vabilo: Socialno podjetnistvo_21.3.2013

 

Related Images:

(Visited 32 times, 1 visits today)
Accessibility