V okviru projekta INTOURACT vas v sodelovanju z BSC Kranj
vabimo na kulinarično delavnico
NAJ BODO ZDRAVE LOKALNE&TRADICIONALNE JEDI DOŽIVETJE OKUSOV TUDI ZA NAJMLAJŠE OBISKOVALCE GORENJSKE
Predavanje in kuharska delavnica o tem, kako okusne in zdrave gorenjske jedi približati otrokom/mladim ter jih navdušiti zanje
v Vili Podvin (Podvin) v ponedeljek, 29. septembra ob 10.30 uri
Program:
10.30 – 11.00: Prihod in prijava. Predstavitev projekta Intouract ter namena kulinarične delavnice v okviru priprave integralne regionalne turistične ponudbe (Uroš Brankovič, Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj)
11.00 – 11.20: Predstavitev Vile Podvin, chefa Uroš Štefelina ter udeležencev in njihovih dosedanjih izkušenj pri ponujanju zdravih lokalnih oz. tradicionalnih gorenjskih jedi na krožnikih najmlajših;
11.20 – 11.40 Predstavitev predlogov za animacijo najmlajših gostov za zdrave in tradicionalne gorenjske jedi (Uroš Štefelin, Vila Podvin);
11.40 – 12.00 Predstavitev predlogov za ponudbo jedi za najmlajše (npr. dediščinske jedi, jedi z sestavinami lokalnih dobaviteljev, zdrave in uravnotežene – Uroš Štefelin, Vila Podvin);
12.00 – 14.00 Priprava jedi v kuhinji, spoznavanje modernih kuharskih postopkov, postavitev krožnikov. Degustacija.
14.00 – 14.30: Predstavitev nastalih jedi, diskusija ter izmenjava mnenj in predlogov za uspešno vključevanje v redno ponudbo.
Več o delavnici v VABILU Delavnica-Regionalna kulinarika
ter OBVESTILU za MEDIJE Kulinarična delavnica-Obvestilo za medije
Udeležba na delavnici je brezplačna, namenjena je kuharskemu osebju, obvezna pa je prijava udeležbe do nedelje, 28. septembra. Več informacij in prijava na tel: 040 303 752, 04 257 88 28, info@ctrp-kranj.si ter www.ctrp-kranj.si .