Delavnica za predstavnike nevladnih organizacij na Gorenjskem

PROSTOVOLJSTVO – KAJ JE NOVEGA?

15. januar 2015, Medgeneracijski center Kranj, od 16.00 do 18.30

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na področju prostovoljstva se veliko dogaja. Spreminja se zakonodaja, odpirajo se novi načini sodelovanja med društvi, podjetji in javnimi ustanovami, motivacija prostovoljcev je venomer aktualna.

Primož Jamšek s Slovenske filantropije bo predstavil ZAKONODAJNE NOVOSTI na področju prostovoljstva, med drugim tudi kako angažirati prejemnike socialne pomoči, ki za prostovoljno delo – delovno aktivnost prejmejo denarno nagrado.

Poleti smo s Stičiščem NVO Gorenjske organizirali čiščenje posledic žledoloma na območju Brja na Bledu. Akcija je bila organizirana kot LOKALNO PARTNERSTVO, kjer so sodelovala društva, podjetja in občina. Predstavili bomo, kako organizirati takšno lokalno partnerstvo ali akcijo KORPORATIVNEGA PROSTOVOLJSTVA, kjer v družbeno korist sodelujeta društvo in podjetje.

Zadnji del delavnice bo namenjen konkretnemu delu s prostovoljci. Ali ste vedeli, da ZNANJA in VEŠČINE, pridobljene s prostovoljnim delom, pomagajo k zaposljivosti? Kako prostovoljce MOTIVIRAMO za delo, kako vzpostavimo UČINKOVITO in TRAJNO SODELOVANJE, zakaj so pomembni DOGOVORI O PROSTOVOLJNEM DELU?

 Informacije in prijave na dogodek sprejemamo na info@grozd.si, 040 528 387 – Nina.

Vprašanja zaželena.

 Lepo vabljeni!

Ekipa Grozda NVO Gorenjske – regionalnega stičišča NVO

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj

Related Images:

(Visited 70 times, 1 visits today)
Accessibility