V okviru projekta PARKIRAJ&DOŽIVI NARAVO !

vas vabimo na okroglo mizo

 VPELJAVA KONCEPTA MEHKE MOBILNOSTI V BOHINJU

v torek, 2 .junija 2015 ob 9. uri v prostorih turizma Bohinj (Triglavska c. 30, 4264 Bohinjska Bistrica)

Ob začetku bo predstavljen projekt Parkiraj&Doživi naravo !, nato pa bo po uvodnih predstavitvah med vsemi udeleženci potekala diskusije o prednostih in načinih vpeljave mehke turistične mobilnosti na tem območju.

Triglavski narodni park (TNP) ter  občine in turistični delavci na njegovem območju si že dlje časa prizadevajo za uvajanje sonaravne oz. mehke mobilnosti turističnih obiskovalcev. Večja uporaba javnega prometa (npr. Bohinjske železnice, avtobusa, ladjice) ter kolesarjenja&hoje prispeva k ohranjanju tamkajšnje dragocene narave, hkrati pa ponuja še pristnejše doživljanje njene lepote in raznolikosti.

Z namenom zagotovitve ustrezne infrastrukture za tako ”zeleno” mobilnost ter njeno promocijo med obiskovalci, TNP s 6 partnerskimi občinami in organizacijami od letošnje pomladi izvaja projekt “Parkiraj & doživi naravo!” Projektne aktivnosti se osredotočajo na območji Bohinjskega jezera ter planine pod Krnom, ki sta zlasti v poletnem času zelo obremenjene z avtomobilskim prometom. Projekt se izvaja s podporo programa Finančnega mehanizma EGP 2009-2014 in Republike Slovenije.

 Lepo vas vabimo k aktivni udeležbi !

VABILO:    PARKIRAJ&DOŽIVI NARAVO !

Related Images:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Accessibility