Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru operacije ”Bogastvo narave” vabi na praktično turistično izobraževanje NOVE DOŽIVLJAJSKE OBLIKE INTERPRETACIJE NARAVNE DEDIŠČINE s poudarkom na vodni naravni dediščini, z Markom Slapnikom (Natur-Etno Alp).

Kdaj: v soboto 4.julija 2020     Kje: Jezersko 

Program 

9:00 – Zbor na Jezerskem (parkirišče nasproti Občine Jezersko), usmeritev do predavalnice.

9.15 – 13:00: Delavnica na temo vsebin in tehnike novih doživljajskih oblik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini (z odmoroma). Praktično učenje interpretacije na primerih vodne dediščine Jezerskega in druge z  njo povezane dediščine (Ankova slatina, Kokra, lehnjakovi slapiči in lehnjak, Planšarsko jezero, …). Delavnica bo potekala v predavalnici in na bližnjem terenu okrog vodnih lokacij.

13:00 – 13-45: Odmor za malico.

13.45 – 15.45: Praktična terenska predstavitev vsebin in tehnik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na predstavljanju obiskane vodne dediščine Jezerskega ali druge dobre poznane vodne naravne dediščine Gorenjske s strani udeležencev. Usmerjanjem in komentiranjem s strani predavatelja in ostalih udeležencev (aktivno sodelovanje udeležencev).

Vsi udeleženci boste prejeli tudi potrdilo o udeležbi ter gradivo z usmeritvami glede vsebin in tehnik novih doživljajskih oblik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini.

O predavatelju: Marko Slapnik (Natur-Etno Alp, program Poseben dan) se že dolga leta ukvarja z razvojem sonaravnega turizma, saj je bil eden od začetnikov razvoja sonaravnega turizma v Logarski dolini oz. na Solčavskem. S tem se je več let ukvarjal tudi kot direktor Rinke, zavoda za turizem in trajnostni razvoj Solčavske. Sedaj v okviru podjetja Natur-Etno Alp, ter kot razlagalec narave in kulturne dediščine po duši, sodeluje v različnih projektih razvoja sonaravnega turizma, predvsem v alpskem svetu. Pri tem ima interpretacija naravne in kulturne dediščine ter njenih zgodb osrednje mesto.  

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA najava udeležbe. Za terenske obiske so priporočljivi dobra obutev in osvežilna pijača. Najava udeležbe&več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 733 344, 040 303 752 ter FB strani Centra.

Dogodek je del operacije Bogastvo narave, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Republike Slovenije in partnerjev operacije.

 

Related Images:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Accessibility