Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Društvom za raziskovanje jam Kranj v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« vabi na doživljajsko-izobraževalno-naravoslovni dogodek: Spoznavanje kraškega sveta na vzhodnem pobočju Rovnika –  pohod od jame do jame.

KDAJ: v petek, 28. avgusta 2020 ob 16. uri KJE: zbor pred gostiščem Jazbec v Zg. Besnici pri Kranju.

Pod strokovnim vodstvom članov Društva za raziskovanje jam Kranj se bomo peš napotili na raziskovanje kraškega sveta Zgornje Besniške doline. Spoznavali bomo pestrost biodiverzitete na področju Rovnika nad Zg. Besnico ter posebnosti kraških jam na tem pobočju.

Postali bomo pravi raziskovalci in skupaj z jamarji izvedli preiskovanje terena – iskanje novih vhodov jam in brezen zahodno  od Rovnika. Člani Društva za raziskovanje jam Kranj bodo imeli s seboj vso potrebno opremo, da bomo fotografirali in dopolnjevali manjkajoče podatke o jamah in breznih na področju Rovnika.

Obiskali bomo  vodni izvir pod Rovnikom, pot nas bo vodila do Podskokarjeve jame, Bidovčeve luknje in Berjevce, povzpeli se bomo na vrh Rovnika.               

Za udeležbo so obvezni pohodni čevlji,  vetrovka ter pohodne dolge hlače.  Priporočamo tudi kakšno steklenico vode. Vsi udeleženci podpišejo tudi izjavo, da se aktivnosti udeležijo na lastno odgovornost ter da bodo upoštevali vsa navodila organizatorjev. Dogodek je primeren za vse od 12. leta starosti dalje.

Obvezne so vaše prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 733 344. Celoten dogodek se bo odvijal na prostem. Udeležba je brezplačna.

Več o projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih: http://www.ctrp-kranj.si/project/biodiverziteta-v-naseljih/  

Več o Društvu za raziskovanje jam Kranj: http://www.dzrjk-drustvo.si/

Dogodek se organizira v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 56 times, 1 visits today)
Accessibility