Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Občina Naklo vas v okviru EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2021 vabimo na dogodek

Z AVTOBUSOM IN PEŠ NA SPOZNAVANJE PTIC, ZGODBE MAMUTA IN DOMAČE DOBROTE NA BOBOVŠKIH JEZERCIH

S trajnostno mobilnostjo na spoznavanje narave ob Bobovških jezercih ter pokušnje podeželskih dobrot

Kdaj: v torek, 5.oktober 2021 med 9. in 13.uro, pobiranje na avtobusnih postajališčih linije Tržič – Kranj

Z lokalnim avtobusom, ki na liniji Kranj – Tržič povezuje naselja v občini Naklo, se bomo preko AP Kranj podali na odkrivanje naravne in etnološke dediščine naravnega rezervata Bobovška jezerca. Z nami bo Tone Trebar, odličen poznavalec ptic in drugih živali na teh vodnih površinah.

Ob tem bomo spoznali tudi etnološke značilnosti tega območja, od nekdanjega izdelovanja opek v tamkajšnji ”ceglarni”, odkritja okostja mamuta ter tradicionalnih običajih, ki jih ponovno obujajo. Ob tem se bomo na obali v obliki piknika okrepčali z domačimi dobrotami.

V živo boste spoznali, da je s trajnostno mobilnostjo spoznavanje lepot, zdravja in okusov podeželja še bolj zanimivo in polno doživetij. Udeležba je brezplačna, potrebna NAJAVA UDELEŽBE. Več o programu in prijava na info@ctrp-kranj.si in 040 303 752, ter FB Občine Naklo in CTRP Kranj. Potrebno je upoštevanje  trenutnih zdravstvenih pogojev.

Related Images:

(Visited 28 times, 1 visits today)
Accessibility