V nedeljo, 28.8.2022 je na Brdu pri Kranju potekal DAN DOMAČIH DOBOT.

V Parku Brdo se je predstavljalo okoli 40 ponudnikov kakovostnih lokalnih pridelkov in izdelkov iz celotne Gorenjske. Pestro ponudbo prehranskih izdelkov, kot so sadni in zeliščni sirupi, marmelade, sadno vino in penine, suhi krhlji, različne mešanice kosmičev, mlečni in mesni izdelki, izdelki iz drobnice, med, različne moke, kaše, domači kruh in pekovski izdelki, štruklji, rezanci, različne omake, olja, je dopolnjevala tudi ponudba naravne kozmetike, degustacija različnih lokalnih izdelkov in brezplačne delavnice, od priprave testa in nadeva za potico, izdelave zeliščne soli, tradicionalnega zeliščnega mazila, loških kruhkov, mošta, polstenja ogrlic in pletenja. Na Račjem otoku so obiskovalci lahko okušali Brdske specialitete in slastni sladoled.

Na dogodku je seveda sodeloval tudi naš Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, ki je za obiskovalce pripravil ZELIŠČNI KOTIČEK, kjer smo govorili o tradicionalni rabi zelišč pri nas, jih spoznavali, pokušali in se skupaj naučili izdelati tradicionalno zeliščno mazilo. V zeliščnem kotičku sta Vlasta Juršak in Brane Toplak z obiskovalci delila svoja znanja zdravilnih rožič in naravnih praks zdravljenja. 

Pohvala organizatorjem. Se že veselimo naslednjega srečanja, pripravili bomo spet kakšno presenečenje 🙂 Oglejte si nekaj utrinkov z dogodka.

Related Images:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Accessibility