Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Mladinski center Tržič v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na praktično delavnico:

»Z otroci odkrivamo svet zelišč in začimb«  

 Kdaj: v ponedeljek, 24. oktobra ob 15. uri

 Kje: Mladinski center Tržič, (Pot na Zali Rovt 3)

Otroci bodo spoznali kaj so zelišča in začimbe, kakšne lastnosti in pomen za naše zdravje imajo, kje rastejo, kako jih nabiramo in shranjujemo. Ob ustvarjanju bodo konkretno spoznavali zelišča preko tipa, vonja in okusa. Iz zelišč bomo pripravili namaz in spoznali kako se pripravijo zeliščni bonboni in lizike, ki pomagajo pri prehladnih obolenjih.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA,  ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na  vlasta.jursak@ctrp-kranj.si  ali gsm 040 463 444 (Vlasta).

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

 

Related Images:

(Visited 16 times, 1 visits today)
Accessibility