Pomen in uporaba naravnih mikroorganizmov v pridelavi zdrave hrane – brezplačna deavnica, Kranj.27.3.2014

Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici:

POMEN IN UPORABA NARAVNIH MIKROORGANIZMOV 

 V PRIDELAVI ZDRAVE HRANE

v četrtek, 27. marca 2014 ob 18. uri

na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju (Kidričeva cesta 55 a, predavalnica 301)

PROGRAM:

– Kaj so efektivni mikroorganizmi (EM) in kako delujejo

–  Praktična uporaba efektivnih mikroorganizmov v ekološkem vrtnarstvu, kmetijstvu

–  Kako pripraviti zemljo-gredo, da bo na njej čim manj plevela, kaj se zgodi če plevel v fazi kompostiranja fermentira,

– Prednosti vzgoje ekoloških semen in sadik s pomočjo efektivnih mikroorganizmov,

– Naravno listno in talno škropljenje rastlin z efektivnimi mikroorganizmi za zaščito pred boleznimi, …

– Pomen ločevanja, zbiranja in predelave organskih odpadkov za našo zdravo prehrano, zbiranje bioloških odpadkov na samem izvoru – v kuhinji – brez smradu in gnitja tudi do 30  dni s pomočjo efektivnih mikroorganizmov (EM): prednosti fermentiranih odpadkov, pridobivanje naravnega humusa ter tekočine za zalivanje in gnojenje rastlin,

– Uporaba fermentacijske tekočine, ki nastaja z zbiranjem bioloških odpadkov (za zalivanje in gnojenje rastlin, čiščenje odtokov po hiši, revitalizacija greznic, …),

– Praktični nasveti in pristopi k naravnemu/ekološkemu vrtnarjenju, domače in tuje izkušnje.

Delavnico bo vodil Iztok Šajtegel, EM Tehnologija d.o.o.

Udeležba je brezplačna.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po telefonu 04 257 88 26,  gsm 040 733 344 ali po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si.

Delavnico bomo predvidoma zaključili do 20. ure.

 Vabljeni!

Vabilo:  EM – Kranj 27.3.14

Leave a Reply

*

captcha *