Kuharska delavnica pri vodnjaku – okusne in zdrave lokalne jedi – Kranj, četrtek, 12.7.2018

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vas vabi na četrtkovo srečanje na Glavnem trgu v Kranju, kjer smo v Programu za zdravo in ustvarjalno življenje pripravili:

18.00 – 19.00 Praktična in zelo aktivna kuharska delavnica: ZDRAVA IN OKUSNA POLETNA KUHARIJA IZ SVEŽIH LOKALNIH PRIDELKOV

Skupaj z Matejo Teo Dereani, izkušeno vodjo delavnic za zdravo in okusno prehrano ter avtorico 4 kuharskih knjig, si bomo pri ponudnikih na tržnici najprej nabrali pridelke, ki jih ti ponujajo. Pod vodstvom Mateje se bomo nato zelo praktično učili priprave različnih zdravih, okusnih in enostavnih jedi, ki jih lahko pripravite iz svežih, sezonskih pridelkov lokalnih pridelovalcev. Za še več dobrega okusa in zdravja !
Skupaj bomo nakupili sestavine, sekali, gnetli, kuhali, postregli …
ter seveda uživali v naslednjih jedeh (z navedbo vira surovin):
• Domače bombete z namazi (eko kmetija Pr’ Črnet );
• Pirin rižek s sezonsko zelenjavo (eko kmetije Pr’ Kovač, Pr’ Tonejčk, in Lipnik);
• Domače testenine z zelišči in skuto (Kralj Nudeljcev, eko kmetija Karničar);
• Smoothie z borovnicami, jogurtom, medom ter meto&meliso (eko kmetiji Lipnik in Karničar);
• pa še kaj…

Aktivna udeležeba na delavnici je BREZPLAČNA

OKUSNO VABLJENI NA OBISK IN SODELOVANJE !

 

Leave a Reply

*

captcha *