Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru operacije ”Bogastvo narave” vabi na praktično turistično izobraževanje:

NOVE DOŽIVLJAJSKE OBLIKE INTERPRETACIJE NARAVNE DEDIŠČINE s poudarkom na vodni naravni dediščini  z Markom Slapnikom (Natur-Etno Alp) 

Kdaj: v četrtek, 2. julija 2020  Kje: Tržič 

Program

 Četrtek, 2.julij 2020 (od 16. – 20.ure)

16:00 – Zbor v Tržiču (parkirišče pred Dvorano tržiških olimpijcev), usmeritev do predavalnice.

16.15 – 20:00: Delavnica na temo vsebin in tehnik novih doživljajskih oblik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini (z odmoroma). (Vodna) naravna dediščina z vidika naravoslovja, etnologije, varovanja narave, človekovega tradicionalnega (sonaravnega) in sodobnega gospodarjenja, …. na primerih vodne naravne dediščine lokalnega območja.

Vsi udeleženci boste prejeli tudi potrdilo o udeležbi ter gradivo z usmeritvami glede vsebin in tehnik novih doživljajskih oblik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini.

O predavatelju: Marko Slapnik (Natur-Etno Alp, program Poseben dan) se že dolga leta ukvarja z razvojem sonaravnega turizma, saj je bil eden od začetnikov razvoja sonaravnega turizma v Logarski dolini oz. na Solčavskem. S tem se je več let ukvarjal tudi kot direktor Rinke, zavoda za turizem in trajnostni razvoj Solčavske. Sedaj v okviru podjetja Natur-Etno Alp, ter kot razlagalec narave in kulturne dediščine po duši, sodeluje v različnih projektih razvoja sonaravnega turizma, predvsem v alpskem svetu. Pri tem ima interpretacija naravne in kulturne dediščine ter njenih zgodb osrednje mesto.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA najava udeležbe. Za terenske obiske so priporočljivi dobra obutev in osvežilna pijača. Najava udeležbe&več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 733 344, 040 303 752 ter FB strani Centra.

Dogodek je del operacije Bogastvo narave, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Republike Slovenije ter partnerjev operacije.

 

 

 

 

Related Images:

(Visited 31 times, 1 visits today)
Dostopnost