Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru operacije ”Bogastvo narave” vabi na naravoslovno izobraževanje:

TERENSKA PREDSTAVITEV REZULTATOV ANALIZE IZBRANIH VODNIH IZVIROV V OBČINAH PREDDVOR IN JEZERSKO

Kdaj: petek, 9.oktobra 2020 ob 16.uri Kje: Preddvor (okolica Nove vasi)

Program:

16:00 – Zbor na parkirišču pri hotelu Alma (nekdanji hotel Bor) ob jezeru Črnava v Preddvoru.

16.10 – 16:45: Pohod ob roku Bistrice (napajalni potok za jezero Črnava) do vodnega zajetja Nova vas, predstavitev energijske meritve tukajšnjega iztoka potoka Bistrica.

16.45 – 18.00: Nadaljevanje do izvira Bistrice (cca. 1,5 km). Predstavitev najnovejše in preteklih analiz kvalitete vode na izviru, pa tudi njene energijske moči in morebiten obstoj energijskega kroga. Predstavljeni bodo tudi novi rezultati za izvire z Jezerskega (jezerska slatina, izvir Jezernice), ter primerjava z rezultati iz leta 2018. Samostojen povratek do izhodišča.

Ob številu udeležencev večjem kot 10 (in do največ 20), bomo obisk izvedli v dveh ločenih skupinah, ki bosta sočasno, a v razmaku opravili pot do obiskanih točk.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA najava udeležbe. Za terenski obisk je priporočljiva dobra obutev. Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 733 344, 040 303 752 ter FB strani Centra.

Dogodek je del operacije Bogastvo narave, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije

Related Images:

(Visited 29 times, 1 visits today)
Accessibility