Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru programa Podeželsko razvojno jedro vabi na turistično-naravoslovni dogodek

PESTROST MALE IN VELIKE DIVJADI V OSREDNJI GORENJSKI (v lovišču Lovske družine Udenboršt) in NAČINI ZA NEMOTEČE SPOZNAVANJE DIVJADI V NARAVI (tudi kot osnova za varen in živalim prijazen sonaravni turizem) z Boštjanom Baligačem, inženirjem gozdarstva in lovstva ter članom LD Udenboršt

Kdaj: v torek, 22. decembra 2020 ob 19.uri

Kje: dogodek bo potekal preko spletnega programa Zoom

PROGRAM:

19:00 – 20:00 – Predstavitev raznovrstnosti male in velike divjadi osrednje Gorenjske s poudarkom na širšem območju Udin boršta, Dobrave in Kriške gore. Spoznali bomo različne vrste, njihove značilnosti in življenjske navade, pa tudi manj poznane in celo presenetljive posebnosti.

Slišali bomo tudi kaj najbolj ogroža divjadi ter kako lahko naredimo naše obiskovanje in ostale navade živalim prijazno (psi, sprehajanje, cesta, košnja, krmljenje, božanje mladičev,…)

20.00 – 20.15 Kako prepoznavati in spoznavati malo in veliko divjad preko sledi v snegu, odpadle dlake, kosti….Uporabna literatura in gradiva.

20:15 – 20.30: Diskusija: kako lahko z nemotečim spoznavanjem divjadi razvijamo varen in živalim prijazen sonaravni turizem- VPRAŠANJA UDELEŽENCEV.

Udeležba na dogodku je brezplačna, OBVEZNA pa je najava udeležbe. Na podlagi prijave vam bomo poslali spletno povezavo Zoom.Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752, 040 733 344 ter FB strani Centra.

Dogodek se  izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro, ki ga podpirajo občine osrednje Gorenjske.

Related Images:

(Visited 57 times, 1 visits today)
Accessibility