V okviru projekta MREŽA VODNIH POTI V KSA vas partnerji projekta in Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabimo na okroglo mizo z naslovom VODA, VIR ŽIVLJENJA.

Kdaj: Sreda, 8. september 2021 ob 17. uri Kje: Preddvor, na terasi gradu Dvor (v središču Preddvora)

V sodelovanju z Zavodom za turizem Preddvor bo potekala izobraževalna in ozaveščevalna okrogla miza na temo pomena zdrave (naravne) vode za telesno in duševno zdravje oz. dobro počutje človeka. Sodelovali bodo povabljeni strokovnjaki za ta področja ter akterji uporabe in ohranjanja zelo kvalitetnih naravnih vodnih virov v Kamniško-Savinjskih Alpah. K aktivnemu sodelovanju z vprašanji in mnenji pa vabimo tudi vse udeležence.

PROGRAM:

17.00 – 17.05: Otvoritev okrogle mize in pozdrav udeležencev (Mija Bokal, LAS Srce Slovenije);

17.05 – 17.15: Predstavitev projekta Mreža vodnih poti v KSA in najbolj zanimivih aktivnosti oz. rezultatov projekta (Mija Bokal, LAS Srce Slovenije);

17.15 – 18.30: Okrogla miza na temo Voda, vir življenja – pomen kvalitete vode v Kamniško- Savinjskih Alpah (KSA) in njenega ohranjanja za zdravje in kvaliteto življenja prebivalcev in uspešen sonaravni razvoj – partnerji projekta in strokovnjaki s teh področij.

18.30 – 18.45: Manjša pogostitev z domačimi  lokalnimi dobrotami Društva kmečkih žena in z vodo iz energijsko bogatega izvira na območju občine Preddvor (prilagojeno zahtevam glede na trenutno zdravstveno situacijo).

Z nami bo tudi domačinka Maria Ana Kolman, predavateljica in pisateljica ter poznavalka ljudske medicine doma in po svetu. Med drugim nam bo spregovorila o vodi-eliksirju življenja, o pomenu pitja vode za naše zdravje, o moči izvirske in ledeniške vode, vplivu sonca in lune na vodo in datumih za zajemanje izvirske vode.

Udeležba na okrogli mizi je brezplačna, a je zaradi omejitve števila udeležencev obvezna prijava.

Več informacij in prijava na CTRP Kranj, info@ctrp-kranj.si  ali GSM 040 303 752, 040 463 444.

Pridružite se nam, da se spoznamo in nazdravimo… z vodo iz Kamniško-Savinjskih Alp 😊 !

Okrogla miza bo potekala v okviru  projekta Mreža vodnih poti v KSA, ki ga sofinancira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Okrogla miza bo potekala v okviru  projekta Mreža vodnih poti v KSA,

ki ga sofinancira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost,

v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 52 times, 1 visits today)
Accessibility