Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Primskovo v okviru EKO TEDNA vabi na aktiven dogodek za sonaravno prehransko skupnost:

EKO IZMENJAVA SEMEN IN SADIK + predavanje

Kdaj: v petek, 24. marca 2023 od 16.00 do 19.30 Kje: Dom krajanov Primskovo (Jezerska c. 41, Kranj)

16.00 – 18.00  EKO izmenja semen in sadik

Izmenjava semen in sadik  ali “Zelemenjava” (zelenjava + menjava) je gibanje za izmenjavo semen, sadik in pridelkov naših vrtov, ki temelji na druženju in prostovoljstvu ter pomembno prispeva k zdravi, lokalni prehranski samooskrbi.

Izmenjava bo potekala pred Domom krajanov Primskovo, kjer bodo za ta namen pripravljene stojnice. V primeru slabega vremena bo izmenjava v notranjih prostorih doma.

S seboj prinesite viške vaših ekoloških semen in sadik zelenjave, zelišč, jagodičja, … pa tudi sveža zelenjava in zelišča ter različne vložene dobrote so zaželene (marmelade, sokovi, vložena zelenjava, kompoti, …).

Semena, sadike in  pridelke si bomo medsebojno brezplačno zamenjali, če želite, pa lahko viške tudi komu podarite. Zaželeno je, da semena prinesete v manjših papirnatih vrečkah in napisom, kakšna semena vsebuje (lahko uporabite star časopisni papir,..)

Poleg semen, si bomo izmenjali tudi  kakšne dobre nasvete in izkušnje pri naravnem vrtnarjenju, pa tudi druženje vrtičkarjev je vedno poučno in zanimivo.

18.00 – 19.30: Predavanje

Po praktični izmenjavi, boste lahko prisluhnili  predavanju  Uroša Brankoviča iz Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj, ki bo spregovoril o tem, kako raznovrsten je vpliv naše pridelave, prevoza in porabe hrane. Tudi o tem, zakaj je sonaravno pridelana lokalna hrana najboljše zdravilo ter da se za 100 g čokolade porabi 1700 litrov vode.

Udeležba na dogodkih je brezplačna. Več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 463 444.

Celoten program EKO TEDNA si lahko ogledate na FB: https://www.facebook.com/events/598108468396685/?ref=newsfeed

Prisrčno vabljeni!

Aktivnost je del programa Podeželsko razvojno jedro, ki se izvaja v občinah osrednje Gorenjske.

Related Images:

(Visited 31 times, 1 visits today)
Accessibility