V okviru projekta TRAJNOSTNI RIBOGOJSKI CENTER, LAS Gorenjska košarica,
Vas partnerji projekta vabimo na delavnico, ki bo potekala, torek , 23.5.2023, ob 16.00
KJE: na ribogojnici Franca Bizjaka, Zgornja Bela 44, 4205 Preddvor
Vsebina delavnice:
- pomen trajnostne proizvodnje in pomen zdrave prehrane (predvsem sladkovodnih rib),
- enostavni načini priprave zdravih izdelkov iz postrvi (čiščenje, filetiranje, konzerviranje, priprava rib),
- pomen in izvajanje lokalne prehrane kot so sladkovodne ribe za zmanjšanje vpliva na okolje, oz. podnebne spremembe, ukrepi sonaravnega urejanja okolic ribogojnic (zasaditve, hoteli za žuželke),
- trajnostne ribogojnice kot poligoni za spoznavanje sonaravnega trajnostnega gospodarjenja
Delavnico bomo zaključili z degustacijo ribjih izdelkov.
Udeležba je brezplačna.
Related Images:
(Visited 22 times, 1 visits today)