V okviru projekta RANE EKRANA smo v petek, 21.4.2023 v Osnovni šoli KRIŽE v Tržiču izvedli POSVET na temo “RANE EKRANA – KAJ LAHKO ODRASLI NAREDIMO ZA MLADINO?”

Kaj storiti, kako ukrepati in zaščiti našo mladino pred pastmi interneta?

Reševanja te problematike smo se lotili v projektu RANE EKRANA, ki ga Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj izvaja v sodelovanju z Občino Tržič. Projekt teče že od lanskega januarja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V projektu pripravljamo smernice za vzpostavitev centra za mlade, ki bo na eni strani namenjen preprečevanju zasvojenosti, na drugi strani pa zdravljenju te zasvojenosti.

V ta namen smo 21. aprila v Osnovni šoli Križe izvedli Strokovni posvet, kjer smo razgrnili problematiko z vseh zornih kotov in skupaj z občino, šolami, vrtci, socialnim centrom, vzgojno varstvenim zavodom, predstavniki staršev in strokovnjaki s tega področja začrtali nadaljnje korake. Udeleženci posveta smo se strinjali, da je ukrepanje nujno in da je problematiko potrebno reševati celostno in povezovalno. Želimo si, da bi prvi tak center v Sloveniji lahko zaživel v Tržiču.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem posveta, za prispevek, ki ste ga podali za nadaljnje korake pri preprečevanju in zdravljenju digitalnih odvisnosti.

+6

Oglej si vpoglede in oglase

Promoviraj objavo

Všeč mi je

Komentiraj

Deli z drugimi

Related Images:

(Visited 32 times, 1 visits today)
Accessibility