Veseli smo, da smo bili kot partnerji lahko del ene od uspešnih zgodb naših voda – projekta TRAJNOSTNI RIBOGOJSKI CENTER

(Več o projektu si preberite v zavihku PROJEKTI, LAS Gorenjska košarica)

V Bruslju od 9. 10. 2023 do 11. 10. 2023 poteka letno srečanje FAMENET, enote, ki državam članicam in Evropski komisiji pomaga pri izvajanju Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027 (ESPRA). Prvi dan je bil namenjen seznanitvi s komuniciranjem uspešnih zgodb sklada, predstavitvi uspešnih projektov, ki so se financirali iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo 2014-2020, srečanju s tematskimi strokovnjaki na področju poročanja, vrednotenja in CLLD.

Na srečanju je bil predstavljen tudi projekt ribiškega LAS Gorenjska košarica, ki se je financiral iz CLLD, ESPR, z naslovom Trajnostni ribogojski center, ki je uspešno sledil ciljem energetskega prehoda in krožnega gospodarstva. Ob robu današnjega programa je bilo tudi trilateralno srečanje med predstavniki FAMENET, Evropske komisije (DG MARE), geografskega strokovnjaka za Slovenijo in predstavnikov organa upravljanja za ESPRA. Izmenjali smo si pomembne informacije o napredku pri izvajanju ESPRA in načrtih za leto 2024. Jutrišnji dan bo namenjen podrobnejši obravnavi priprave načrtov vrednotenja in načrtovanja aktivnosti vrednotenja ESPRA ter uporabi poenostavljenih stroškov obračunavanja pri izvajanju ESPRA.

Related Images:

(Visited 34 times, 1 visits today)
Accessibility